Huurders

inloggen

Het Stadshuus heeft een groot aantal vaste huurders. Dit zijn bedrijven en verenigingen die één of meer ruimtes huren. Er zijn huurders met een eigen ruimte en huurders die een vast dagdeel gebruik maken van het Stadshuus.

Hieronder geven de huurders een korte uitleg over hun activiteiten.


In het Stadshuus laten we u graag zien hoe het bridgespel wordt gespeeld. Op donderdagavond en maandagmiddag zijn er leden van bridgeclub Jump ’85 aanwezig die uw vragen graag beantwoorden en vertellen hoe ook u kunt leren bridgen.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.jump85.nl
Of stuur een mail naar: secretaris@jump85.nl


Als remedial teacher geeft Marion Otemann Dijkman professionele begeleiding op maat aan leerlingen in de basisschoolleeftijd die vastgelopen zijn in het onderwijsleerproces en helpt zij kinderen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen.
rekenen | spelling | taal | (begrijpend)lezen | zelfvertrouwen

Voor meer informatie:
www.otemannremedialteaching.nl


Yvonne Dekker is opgeleid door Himalaya yogi’s in de wetenschap van de adem, yoga en meditatie en geeft al meer dan 15 jaar groeps les en privé coaching. Ze maakt de eeuwenoude kennis praktisch en bruikbaar in je dagelijkse leven. Je kan kiezen welke insteek voor jou het beste is:

LICHAAM: soepel en in verbinding
Wil je beter naar je lichaam leren luisteren of heb je specifieke klachten? Volg de inspirerende hatha yogameditatie groepslessen of neem privé yogales op maat.

ADEM: rustig en vloeiend
Heb je last van een hoge ademhaling? En klachten als hyperventilatie, stress, nek- schouder- en/of rugklachten? Je kan leren om weer op gezonde wijze en vanuit je middenrifgebied door te ademen. Volg individuele adem coaching of doe mee aan een van de terugkerende workshops ‘Je adem, je leven!’.

GEEST: balans tussen denken, voelen en handelen
Staat je spanningsbarometer zo hoog afgesteld dat je niet meer weet hoe te ontspannen? Individuele coaching is een cadeau aan jezelf. Je wordt weer baas over je eigen leven!

ZIEL: leven vanuit je hart
Vaak doen we dingen ‘op de automatische piloot’; vanuit oude overtuigingen en gewoontes. Heb je met verandering te maken en wil je kiezen vanuit je hart? Ga dan voor individuele spirituele coaching of sluit je aan bij de YogaMeditatie Verdiepingsgroep.

email: yvonne.dekker@yoga-wise.nl website: www.yoga-wise.nl  telefoon: 06-13736856


Lifecoaching & Vitaliteit

Ik coach en adviseer sinds 1990 met veel plezier privépersonen, werknemers, leidinggevenden en HRM-professionals van bedrijven met verschillende vraagstellingen en achtergronden. De doelstelling is meestal het hervinden van de balans op het vlak van werk of privé en tussen beiden. Het streven is naar meer eigen regie, vitaliteit en zingeving in je leven.
Het is mogelijk om de coachgesprekken op het Stadshuus of in de natuur te houden. Bij wandelcoaching vindt dit meestal plaats in de prachtige natuur rondom Lochem.
Daarnaast geef ik workshops en trainingen aan particulieren en bedrijven op het gebied van vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling.
Ik ben geregistreerd als coach bij de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. In verband met de aard van mijn werkzaamheden, ben ik het beste bereikbaar via info@riaharkink-coaching.nl
Meer info kun je vinden op mijn website: www.riaharkink-coaching.nl


Stichting ’t Oude Kinderboek (StOK) bezit een mooie collectie van 25.000 oude kinderboeken van ongeveer 1880 tot 1990. StOK maakt zich sterk voor het behoud van het Oude Kinderboek als cultureel erfgoed. Dat doet StOK door haar eigen collectie goed te beheren en toegankelijk te maken; door activiteiten rondom het oude kinderboek te organiseren; door samen te werken met b.v. de Koninklijke Bibliotheek, Cultureel Erfgoed Gelderland en lokale organisaties.

StOK zit op de benenverdieping van het Stadshuus.

De (vrijwillige) StOK medewerkers helpen u graag als u b.v:
• Een boek wil inzien, lenen of kopen.
• Op zoek bent naar een specifiek oud kinderboek (de zoekservice).
• Een afspraak wil maken voor een groepsrondleiding of een lezing.

Voor meer informatie en actuele openingstijden kunt u terecht op onze website:
www.stichtingtoudekinderboek.nl of een mailtje sturen naar info@stichtingtoudekinderboek.nl.


Voluit leven – Monique Hulsbergen

Ik schrijf programma’s die mensen helpen om kracht, plezier en betekenis te ervaren ook in moeilijke omstandigheden of in de aanwezigheid van klachten. De programma’s zijn wetenschappelijk onderzocht en worden volop toegepast in de gezondheidszorg. Ze zijn verschenen in boekvorm en te koop in iedere boekhandel.
Vanuit mijn bedrijf ‘Voluit leven’ geef ik advies aan instellingen en organiseer ik nascholing voor professionals om met deze programma’s te werken.

Voorbeelden van boeken zijn: Voluit leven. Mindfulness of de kunst van het aanvaarden, Compassie als sleutel tot geluk. Voorbij stress en zelfkritiek en De kracht van dankbaarheid.
Voor meer informatie over mijn werk en boeken verwijs ik naar www.voluitleven.nl


Leven toevoegen aan de dagen!

Het motto van al onze projecten. Kwetsbare mensen ontdekken hun prachtige talenten, vinden zich weer de moeite waard, tonen hun talent aan de buitenwereld.

Kunst & cultuur voor meer Welzijn van 60+’ers. Wij bieden (kwetsbare) groepen en individuen een ontdekkingsreis in de wereld van kunst, cultuur en bewegen. Wij gaan uit van mogelijkheden, van wat wel kan en interesses.

Een Leven Lang Leren zorgt voor avontuur. Wij zijn ervan overtuigd dat actief bezig zijn met theater, muziek, dans of beeldende kunstvormen een zeer positieve invloed heeft op je vitaliteit, je eigenwaarde, je zelfrespect doordat je (weer) iemand kunt zijn met mogelijkheden, iemand die gezien wordt en met eigen kracht en inzet zoveel mogelijk zelf de regie voert.

Hart voor mantelzorgers. Nieuwe invulling geven aan de relatie door bijvoorbeeld mee te doen aan het project Kunst-moNUment, waarin je samen op ontdekkingsreis gaat in het museum of galerie, samen nieuwe herinneringen te maken.

Meer informatie: www.fitart.nl en volg ons op www.facebook/fitartnl.com


Inspirerende workshops- Kunst- Creatieve communicatietrainingen.

Op zoek naar een leuke activiteit om samen met anderen te doen? Met familie of collega’s? Eens uitproberen of schilderen bij jou past? Wil je even je hoofd leegmaken en met je (verborgen) creativiteit aan de slag?

Bij Atelier met Stip geven we schilderworkshops en cursussen aan allerlei groepen vanuit de gedachte dat schilderen een manier is om dichter bij je zelf en je creativiteit te komen. “Door te schilderen leer je jezelf en elkaar beter kennen” Je kunt terecht in het gezellige atelier in het Stadshuus maar we komen ook op de door jouw gewenste locatie.

Voor informatie en reserveringen neem contact op met: Astrid Bakkum, T 06 24639490, email: info@ateliermetstip.nl, website: www.ateliermetstip.nl


Het Repair Café bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers, die de afvalberg wil verkleinen en onze mede-mensen helpen. Wil je advies of tips, heb je iets te repareren of iets dat niet werkt? Kapotte gordijnen/kleding? Weggooien? Echt NIET! Repareren met ONS! Spreekt dit jou ook aan, kom en doe met ons mee. Dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 13:30 uur tot 16:00 uur in het Stadshuus te Lochem. Ook zijn we op dinsdagmiddag vanaf 15:00 uur aanwezig bij 2Switch.

E-mail: info@repairclublochem.nl,  telefoon: 06-57095610, Facebook: //www.facebook.com/RepairCafeLochem


Stichting Welzijn Lochem (SWL) is een onafhankelijke  lokale welzijnsorganisatie voor alle burgers, jong en oud, zelfstandig en kwetsbaar in de gemeente Lochem. Onder het motto “de burger centraal” versterkt en ondersteunt SWL bewoners en initiatieven. SWL is een ondernemende welzijnsexpert, betrokken  van visie tot uitvoering. Zonder winstoogmerk het algemeen belang dienend.

Het beleid toetsen zij aan 5 kernwaarden: preventief, onafhankelijk, verbindend, ondersteunend, lokaal.


VACATUREBANK VOOR VRIJWILLIGERS

Zoek je vrijwilligers of wil je vrijwilligerswerk doen, dan ben je bij de vacaturebank op de juiste plek. Direct bij de ingang van het Stadshuus zijn wij te vinden. Op woensdag en vrijdag zijn Lineke en Agnes van 9.30 – 11.30 uur aanwezig en helpen je graag op weg naar leuk vrijwilligerswerk. Daarnaast kun je vacatures vinden op de website www.vrijwilligerscentralelochem.nl of bellen voor een afspraak 0573 297000.


Iedereen gaat graag goed gekleed. Het gezegde is niet voor niets ‘kleding maakt de man’. Helaas is dit niet voor iedereen financieel haalbaar. Kledingbank Goed ondersteunt daarom mensen uit de gemeente Lochem door gratis kleding te verstrekken.

In verband met Coronamaatregelen is de kledingbank tot nader orde gesloten. U kunt daarom geen kleding brengen.

Meer informatie vindt u op de website van de Kledingbank 

Goed geeft dames-, heren- en kinderkleding uit en draait volledig op een groep enthousiaste vrijwilligers. Goed is open elke eerste zondag van de maand van 13.00 – 15.00 uur. Kleding inleveren kan elke maandagavond van 19.00 – 20.00 uur.


Muzehof Centrum voor de Kunsten is dé ontmoetingsplek op het gebied van kunst- en cultuureducatie in de regio Zutphen en Lochem. Voor kinderen, jongeren en volwassenen. Bij de cultuurcoaches van de balie Cultuur en School kan iedere school terecht voor advies en producten voor de culturele loopbaan van haar leerlingen. Samen met partner Muzecollectief zorgt de Muzehof voor een compleet les- en cursusaanbod op het gebied van muziek, dans en theater. Ten slotte initieert de Muzehof, samen met zijn culturele partners, talloze cultureel-maatschappelijke projecten voor diverse doelgroepen zoals ouderen.


Buurtzorg is een thuiszorgorganisatie die met kleine teams, bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden, zorg levert aan huis. Het gaat hierbij om verpleging en persoonlijke verzorging. Onze medewerkers kijken samen met u wat er aan zorg nodig is en zoeken samen met u en uw omgeving naar oplossingen.

Twee teams in het Stadshuus:

Buurtzorg Lochem; Verpleging en verzorging thuis
Tel. 06 – 12304650, email: lochem@buurtzorgnederland.com, website: //lochem.buurtzorg.net/

Buurtzorg Lochem-Laren; Verpleging en verzorging thuis
Tel. 06 – 51423503, email: lochemlaren@buurtzorgnederland.com, website: //lochem.buurtzorg.net/


Sara Mens is een ervaren professionele zangeres en zangdocente.
Wil je je stem ontdekken, je zangtechniek verbeteren of meer in je kracht staan tijdens het zingen of daarbuiten? Kijk dan voor meer informatie op haar website

Stuur voor een gratis proefles een mail naar info@saramens.nl of bel 06 42247105.


BizziB Software Development BV ontwikkelt programmatuur voor database gestuurde systemen. Dit kunnen zowel Windows- als webapplicaties zijn. De laatste 10 jaar hebben wij software geschreven waarmee meta-gegevens van werkprocessen voor overheidsinstanties worden ontsloten. Deze meta-gegevens worden gebruikt om document management en zaaksystemen te vullen. In deze niche-markt zijn wij momenteel marktleider.

BizziB Software Development BV; t: +31 573 769 000 – m: + 31 621 546 256 w: www.bizzib.nl


Stichting Leergeld Lochem zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau, die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.
Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp van Stichting Leergeld Lochem, indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen.

Voor informatie: www.leergeldlochem.nl.Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze waarbij de behandeling op het zieke dier wordt afgestemd.

Klassieke homeopathie kan ingezet worden bij diverse acute en chronische klachten, maar ook bij mentale en gedragsproblemen van honden, katten, paarden en andere dieren. Behandelt niet alleen de klacht, maar kijkt naar het individuele dier met zijn specifieke klachten. Helpt bij het herstellen van de balans, waardoor het dier lekkerder in zijn vel komt te zitten.

Meer info: www.gaasbeekhuys.nl  of wilma@gaasbeekhuys.nlWat wil LochemEnergie?

LochemEnergie is een initiatief van burgers die vinden dat we minder energie moeten gaan gebruiken en dat de energie die we nodig hebben zoveel mogelijk in de gemeente Lochem geproduceerd moet gaan worden. We willen de energietransitie versnellen. Een club met ambitie dus.

Hoe wil LochemEnergie dit realiseren?
Door burgers (deskundige vrijwilligers) en bedrijven in de gemeente Lochem elkaar te laten helpen bij het bedenken en uitvoeren van energieoplossingen: individueel en collectief.
1. Besparen op energie. Want energie die je kunt besparen, hoef je niet op te wekken. Bijvoorbeeld door het goed isoleren van je huis (Energieloket Lochem)
2. Zelf opwekken door privé zonnepanelen, collectief in zonneparken, met waterkrachtturbines (watercertificaten van EefdeWaterkracht) of windmolens (IJsselwind).
3. Stimuleren van elektrisch (deel)vervoer (Elektrip).
4. Groene energie inkopen. Dat wat niet zelf opgewekt kan worden, inkopen bij een echte groene energieleverancier. In ons geval bij Greenchoice.

Waarom wil LochemEnergie dat?
• Omdat we groene energie willen. Kolen, olie, aardgas en kernenergie zijn niet aantrekkelijk
• Omdat we niet afhankelijk willen zijn van grote energieproducenten of instabiele regeringen
• Omdat het leuk is om zelf energie op te wekken
• Omdat lokaal geproduceerde energie efficiënt is, geen transportverlies
• Omdat het werkgelegenheid genereert
• Omdat we willen dat eventuele winsten teruggaan naar de burgers van alle kernen in de gemeente Lochem: voor nieuwe energiebronnen of voor het zwembad of de voetbalvereniging.

meer info: https//www.lochemenergie.ne


Vitaliteitscoach Edith Braakhekke

Een leven lang op dieet houdt niemand vol.
Maar een gezonde leefstijl ontwikkelen, is voor iedereen weggelegd.

En een gezonde leefstijl is meer dan het gewicht dat de weegschaal aangeeft.
Als Vitaliteitscoach en geregistreerd BGN-gewichtsconsulent help ik je bij het ontwikkelen van een eigen persoonlijke leefstijl op basis van de BRAVO-richtlijnen; bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning.
Mijn begeleiding en adviezen zijn persoonlijk en op maat gesneden. Immers ieder mens is verschillend, zit in een andere levensfase en heeft andere behoeften.

Als coach leer ik je hoe je lichaam in elkaar zit en waar het behoefte aan heeft, met de gedachte dat als je weet wat nodig is, je die kennis ook gericht zelf kunt toepassen. Of het nu gaat om verminderen van gewicht en stress, tegengaan van osteoporose of suikerziekte, omgaan met veroudering en overgang of levensvragen en doelen, mijn begeleiding is praktisch en toepasbaar.

Stel jezelf de vraag “zit ik niet lekker in mijn vel zit omdat ik een paar kilo te zwaar ben of ben ik een paar kilo te zwaar omdat ik niet meer lekker in mijn vel zit” en kom in beweging. De stap zetten om een gezonde leefstijl te ontwikkelen is de beste stap die je kunt zetten!

Een gezonde toekomst begint nu.
Zie voor meer informatie www.klimopvitaliteit.nl