Huurders

inloggen

Het Stadshuus heeft een groot aantal vaste huurders. Dit zijn bedrijven en verenigingen die één of meer ruimtes huren. Er zijn huurders met een eigen ruimte en huurders die een vast dagdeel gebruik maken van het Stadshuus.

Hieronder geven de meeste huurders een korte uitleg over hun activiteiten


Stichting ’t Oude Kinderboek (StOK) bezit een mooie collectie van 25.000 oude kinderboeken van ongeveer 1880 tot 1990. StOK maakt zich sterk voor het behoud van het Oude Kinderboek als cultureel erfgoed. Dat doet StOK door haar eigen collectie goed te beheren en toegankelijk te maken; door activiteiten rondom het oude kinderboek te organiseren; door samen te werken met b.v. de Koninklijke Bibliotheek, Cultureel Erfgoed Gelderland en lokale organisaties.

StOK zit op de benenverdieping van het Stadshuus.

De (vrijwillige) StOK medewerkers helpen u graag als u b.v:
• Een boek wil inzien, lenen of kopen.
• Op zoek bent naar een specifiek oud kinderboek (de zoekservice).
• Een afspraak wil maken voor een groepsrondleiding of een lezing.

Voor meer informatie en actuele openingstijden kunt u terecht op onze website:
www.stichtingtoudekinderboek.nl of een mailtje sturen naar info@stichtingtoudekinderboek.nl.


Mirjam Enzerink, freelance tekstschrijver

Samen met fotografen maak ik inspirerende reportages voor tijdschriften als Seasons, Buitenleven, Naober en VT Wonen. We bezoeken mooie huizen, sfeervolle tuinen en mensen met een bijzondere ambacht. Van de Achterhoek tot in Zweeds Lapland. Ook draag ik regelmatig bij aan boeken over deze onderwerpen. Een andere passie is het schrijven van kinderboeken. Twee prentenboeken staan inmiddels op de plank hier in het Stadshuus. Naar aanleiding van mijn boeken lees ik voor op basisscholen en geef ik workshops verhalen schrijven aan kinderen.

www.mirjamenzerink.nl

 


Ik organiseer een reis naar Italië, speciaal voor u, op maat. Passend bij uw wensen zoek ik de ideale locatie en regel ik uw volledige vakantie, wandeltocht, groepsreis, feest of kookworkshop.

Zou je graag de gepassioneerde Italiaanse taal willen leren, dan ben je bij Maria van harte welkom. Ben je geïnteresseerd, geef je dan op voor deze cursus Italiaans voor beginners en meld je aan voor 1 april a.s.

Voor meer informatie ben ik te bereiken op 06-13720689 of mail naar info@graziaitalia.nl

Arrivederci

Maria


Leven toevoegen aan de dagen!

Het motto van al onze projecten. Kwetsbare mensen ontdekken hun prachtige talenten, vinden zich weer de moeite waard, tonen hun talent aan de buitenwereld.

Kunst & cultuur voor meer Welzijn van 60+’ers. Wij bieden (kwetsbare) groepen en individuen een ontdekkingsreis in de wereld van kunst, cultuur en bewegen. Wij gaan uit van mogelijkheden, van wat wel kan en interesses.

Een Leven Lang Leren zorgt voor avontuur. Wij zijn ervan overtuigd dat actief bezig zijn met theater, muziek, dans of beeldende kunstvormen een zeer positieve invloed heeft op je vitaliteit, je eigenwaarde, je zelfrespect doordat je (weer) iemand kunt zijn met mogelijkheden, iemand die gezien wordt en met eigen kracht en inzet zoveel mogelijk zelf de regie voert.

Hart voor mantelzorgers. Nieuwe invulling geven aan de relatie door bijvoorbeeld mee te doen aan het project Kunst-moNUment, waarin je samen op ontdekkingsreis gaat in het museum of galerie, samen nieuwe herinneringen te maken.

Meer informatie: www.fitart.nl en volg ons op www.facebook/fitartnl.com

 


Inspirerende workshops- Kunst- Creatieve communicatietrainingen.

Op zoek naar een leuke activiteit om samen met anderen te doen? Met familie of collega’s? Eens uitproberen of schilderen bij jou past? Wil je even je hoofd leegmaken en met je (verborgen) creativiteit aan de slag?

Bij Atelier met Stip geven we schilderworkshops en cursussen aan allerlei groepen vanuit de gedachte dat schilderen een manier is om dichter bij je zelf en je creativiteit te komen. “Door te schilderen leer je jezelf en elkaar beter kennen” Je kunt terecht in het gezellige atelier in het Stadshuus maar we komen ook op de door jouw gewenste locatie.

Voor informatie en reserveringen neem contact op met:

Astrid Bakkum, T 06 24639490, email: info@ateliermetstip.nl  www.ateliermetstip.nl

 


 

OpenSpots is een IT-dienstverlener met specialisaties op het gebied van (publieke) WiFi-netwerken, kantoorautomatisering en connectiviteitsdiensten. Ze beheert de IT van het Gratis WiFi Binnenstad in Lochem en ook de IT in het Stadshuus.

 

Daarnaast levert ze hostingdiensten voor websites en optimaliseringsdiensten voor webservers.

 


Het Repair Café bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers, die de afvalberg wil verkleinen en onze mede-mensen helpen. Wil je advies of tips, heb je iets te repareren of iets dat niet werkt? Kapotte gordijnen/kleding? Weggooien? Echt NIET! Repareren met ONS!

Spreekt dit jou ook aan, kom en doe met ons mee.

Dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 13:30 uur tot 16:00 uur in het Stadshuus te Lochem. Ook zijn we op dinsdagmiddag vanaf 15:00 uur aanwezig bij 2Switch.

E-mail: repaircafelochem@live.nl 

Facebook: //www.facebook.com/RepairCafeLochem

 


Stichting Welzijn Lochem (SWL) is een onafhankelijke  lokale welzijnsorganisatie voor alle burgers, jong en oud, zelfstandig en kwetsbaar in de gemeente Lochem. Onder het motto “de burger centraal” versterkt en ondersteunt SWL bewoners en initiatieven. SWL is een ondernemende welzijnsexpert, betrokken  van visie tot uitvoering. Zonder winstoogmerk het algemeen belang dienend.

Het beleid toetsen zij aan 5 kernwaarden: preventief, onafhankelijk, verbindend, ondersteunend, lokaal.

 


Iedereen gaat graag goed gekleed. Het gezegde is niet voor niets ‘kleding maakt de man’. Helaas is dit niet voor iedereen financieel haalbaar. Kledingbank Goed ondersteunt daarom mensen uit de gemeente Lochem door gratis kleding te verstrekken. Goed geeft dames-, heren- en kinderkleding uit en draait volledig op een groep enthousiaste vrijwilligers.

Goed is open op de eerste zondag van de maand van 13.00 – 15.00 uur.

Kleding inleveren kan op elke maandagavond van 19.00 – 20.00.

 


Muzehof Centrum voor de Kunsten is dé ontmoetingsplek op het gebied van kunst- en cultuureducatie in de regio Zutphen en Lochem. Voor kinderen, jongeren en volwassenen. Bij de cultuurcoaches van de balie Cultuur en School kan iedere school terecht voor advies en producten voor de culturele loopbaan van haar leerlingen. Samen met partner Muzecollectief zorgt de Muzehof voor een compleet les- en cursusaanbod op het gebied van muziek, dans en theater. Ten slotte initieert de Muzehof, samen met zijn culturele partners, talloze cultureel-maatschappelijke projecten voor diverse doelgroepen zoals ouderen.

 


Over Univé Oost

In een tijd waarin veel verandert, biedt Coöperatie Univé de zekerheid van elkaar helpen. We zijn dichtbij door onze winkel en online via onder andere de Univé App. Al sinds 1794 helpen we risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en alleen te verzekeren wat echt nodig is. Vanuit die doelen investeren we ook in lokale, maatschappelijke en sportieve initiatieven. Wij zijn Univé, wij zijn van onze leden en wij zijn van elkaar helpen. En Daar plukt ú de vruchten van. Lees er meer over op www.unive.nl.

Openingstijden

Onze winkel in Het Stadshuus is op dinsdag en donderdag geopend van 09.00 – 12.30 en 13.00 – 17.00 uur.

Telefonische bereikbaarheid

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar op 088 3 300 300 (lokaal tarief) van 08.30 – 21.00 uur. Op zaterdag kunt u ons bellen van 08.30 – 17.00 uur.

Graag tot ziens!

 


Lochem Koor, is een gemengd koor van zo’n 25 leden dat met veel genoegen om de veertien dagen op woensdagavond in het Stadshuus ongecompliceerde liedjes en liederen oefent. Meerstemmig, onder leiding van een heuse dirigente en begeleid door een pianist, zingen zij met vreugde en zo nu en dan treden zij ook op.

Het koor staat open voor nieuwe leden, zowel mannen als vrouwen. Heeft u interesse en zin om ook uw stem te laten horen, neem contact op via tel. 06-53416596 (Sip Donker).

 


Buurtzorg is een thuiszorgorganisatie die met kleine teams, bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden, zorg levert aan huis. Het gaat hierbij om verpleging en persoonlijke verzorging. Onze medewerkers kijken samen met u wat er aan zorg nodig is en zoeken samen met u en uw omgeving naar oplossingen.

Twee teams in het Stadshuus:

Buurtzorg Lochem
Verpleging en verzorging thuis
Tel. 06 – 12304650
lochem@buurtzorgnederland.com
//lochem.buurtzorg.net/

Buurtzorg Lochem-Laren
Verpleging en verzorging thuis
Tel. 06 – 51423503
lochemlaren@buurtzorgnederland.com
//lochem.buurtzorg.net/

 


Sara Mens is een ervaren professionele zangeres en zangdocente.
Wil je je stem ontdekken, je zangtechniek verbeteren of meer in je kracht staan tijdens het zingen of daarbuiten? Kijk dan voor meer informatie op haar website

Stuur voor een gratis proefles een mail naar info@saramens.nl of bel 06 42247105.

 

 


BizziB Software Development BV ontwikkelt programmatuur voor database gestuurde systemen. Dit kunnen zowel Windows- als webapplicaties zijn. De laatste 10 jaar hebben wij software geschreven waarmee meta-gegevens van werkprocessen voor overheidsinstanties worden ontsloten. Deze meta-gegevens worden gebruikt om document management en zaaksystemen te vullen. In deze niche-markt zijn wij momenteel marktleider.

BizziB Software Development BV
t: +31 573 769 000 – m: + 31 621 546 256
w: www.bizzib.nl

 


Mijn naam is Barbara Wessels en ik heb een eigen praktijk als GZ-psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog, EMDR-therapeut, kinder- en jeugd supervisor en bijzonder curator jeugdzaken. Als all-round psycholoog sta ik zowel jeugdigen als volwassenen bij. Ik heb veel ervaring in diagnostiek en behandeling van verscheidene psychische klachten en ondersteuning bij zorgen, verdriet en ontwrichtende gebeurtenissen. Therapeuten in opleiding kunnen bij mij terecht voor supervisie en consultatie. Als bijzonder curator jeugdzaken breng ik het belang en de stem van het kind voor het voetlicht in conflictsituaties waar de rechtbank bij betrokken is.
Ik heb me gespecialiseerd in traumaverwerking en gebruik hiervoor met name de EMDR-behandelmethode.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken, mailen of bellen:
www.kindin-zicht.nl en  kindinzicht@kpnmail.nl en 06-12646586.

 


Stichting Leergeld Lochem zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau, die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.
Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp van Stichting Leergeld Lochem, indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen.

Voor informatie: www.leergeldlochem.nl.

 


Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze waarbij de behandeling op het zieke dier wordt afgestemd.

Klassieke homeopathie kan ingezet worden bij diverse acute en chronische klachten, maar ook bij mentale en gedragsproblemen van honden, katten, paarden en andere dieren. Behandelt niet alleen de klacht, maar kijkt naar het individuele dier met zijn specifieke klachten. Helpt bij het herstellen van de balans, waardoor het dier lekkerder in zijn vel komt te zitten.

Meer info:
www.gaasbeekhuys.nl  of wilma@gaasbeekhuys.nl