Verbouwing Stadshuus gaat van start

De lang verwachte verbouwing gaat op 13 november eindelijk van start! Aannemer Kreunen begint zijn werkzaamheden buiten aan de voorzijde van het gebouw: de bestaande bloembakken en het huidige bordes naar de entree worden gesloopt. Binnen in de gang worden plafondhoge stofschotten geplaatst waarmee het stof naar de achterliggende ruimtes wordt beperkt.
De zij ingang wordt tijdelijk gebruikt als hoofdingang en deze wordt geschikt gemaakt voor rolstoelgebruik. In het gebouw worden de vluchtroutesignaleringen hierop aangepast en de BHV-organisatie is geïnstrueerd op de nieuwe vluchtroute.
Bij de nieuwe hoofdingang aan het eind van de gang wordt een tijdelijke receptie-balie geinstalleerd, zodat alle bezoekers direct kunnen worden opgevangen en naar de juiste plek verwezen. Koffie en thee voorzieningen worden vanuit de Kookstudio (kelder) en ruimte 1.04 (1e etage) verspreid.
De lift blijft vanaf deze zijde bereikbaar.

De huiskamer is nog enkele weken via de Molenzaal bereikbaar maar wordt in de laatste week van november ontruimd en dan zal de toegang tot deze ruimte ook worden afgesloten door een plafond hoog stofschot. De Molenzaal blijft in principe bereikbaar maar omdat deze zaal direct grenst aan het binnenwerkgebied zal ook hier sprake zijn van overlast.

De verbouwing neemt enkele maanden in beslag tot eind maart 2024. Tot die tijd zullen er geen exposities plaatsvinden op de verkeersruimte op de 1ste verdieping. Deze ruimte zal de komende maanden op maandagmiddagen en donderdagavonden gebruikt worden door de bridge groepen en eventueel op de overige avonden voor andere activiteiten.

Overlast en communicatie tijdens verbouwing  
Alhoewel wij in overleg met de aannemer zullen proberen om de overlast voor alle gebruikers tot een minimum te beperken kan hiervan tijdens het hele project wel sprake van zijn overdag tijdens werkdagen. Wij zullen jullie waar mogelijk zoveel mogelijk van tevoren over de ergste overlast op de hoogte brengen. Dit doen we met een wekelijkse mail over de voortgang en de consequenties in de daaropvolgende verbouwingsweek.

Fietsenstalling
Er komt een tijdelijke mogelijkheid fietsen te stallen aan de achterzijde van ’t Stadshuus bij de vuil- en papiercontainers. De Gemeente Lochem heeft een definitieve openbare fietsenstalling gepland naast ons gebouw (VVV-zijde). Hier worden z.g. fietsnietjes geplaatst. Dit wordt gerealiseerd als onderdeel van de herinrichting van de Markt.

Veel informatie, veel ‘reuring’ en wellicht nog veel vragen. Alhoewel wij op dit moment wellicht niet alles kunnen beantwoorden doen we daar wel ons best voor. Stel je vragen gerust zodat we elkaar scherp kunnen houden en deze periode samen zo goed mogelijk doorkomen. Maar alle clichés zijn óók waar: Het moet eerst slechter worden voordat het beter wordt…..