tentoonstelling “de tweeling” carlier weer open vanaf donderdag 19 november

“ De Tweeling Carlier ” in het Stadshuus te Lochem

Een tentoonstelling met het werk van de overleden zussen Maria en Marga Carlier .

Maria en Marga waren de oudsten, een eeneiige tweeling, in het kunstenaars gezin de familie Carlier.  Maria specialiseerde zich na de Academie tot monumentaal textiel kunstenaar. Nog tijdens haar opleiding ontving ze de drempelprijs  , Een aanmoediging s prijs voor jonge kunstenaars van de Gemeente Rotterdam .Zij maakte eerst monumentale wandkleden en later  levensgrote  poppen van textiel en polyester, bijvoorbeeld. voor Madame Tussauds en het Miccery project . Haar talrijke schilderijen uit een latere periode werden goed verkocht . Ze  zijn meestal  zeer  vrolijk en kleurrijk. Nog later bekwaamde ze zich in het schilderen van Ikonen en gaf ze les .  Veel van haar schilderijen,  enkele iconen en vroege   tekeningen  zijn op deze  tentoonstelling  te zien.    

Marga was in haar werkzame leven beeldhouwster, zij hakte in hout en steen en maakte in opdracht grote beelden van  keramiek en brons . Maar zeker ook haar kleinere beeldjes, speels en kleurrijk, vaak gemaakt van hout, of gebakken klei waren zeer gewild. Jammer genoeg  is  maar weinig van haar werk hier op deze tentoonstelling te zien.

De familie Carlier is om verschillende redenen bekend in Lochem . Zo is het beeld dat  bij de Gedula kerk, aan de  zijde van de Kleine Markt, op een hoge sokkel staat van vader Henk Carlier.  

Bezoekers zijn welkom in de maanden november en december op de volgende dagen: dinsdag en donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 17.00 uur.