Stadshuus quiz voor vrijwilligers

Woensdagmiddag 21 april kwamen een aantal vrijwilligers van Het Stadshuus online bij elkaar om mee te doen aan een online Pub Quiz, speciaal georganiseerd voor vrijwilligers van Het Stadshuus.

Na een rondje voorstellen en een “proefvraag” ging de quiz van start. Er waren 7 categorie├źn: Stadshuus; Geschiedenis; Muziek; Eten; Achterhoeks (-e taal); Aardrijkskunde; Boeken en Films. Voor elk wat wils dus.

Elke categorie telde 5 vragen. Na de eerste 4 rondes werden de tussentijdse behaalde punten bekend gemaakt. Na een korte pauze werden de laatste 3 categorie├źn gespeeld.

Tussendoor werd er nog aan het rad van fortuin gedraaid, de gelukkige was Peter van Drunen. Hij krijgt het bekende LochEmmertje.

Na de laatste ronde ging de jury bestaande uit Loes Vermeer en Gerrie Halsema in beraad. Totaal aantal te behalen punten was 35. De eerste plaats werd gedeeld door Ad van de Kar en Henny Kers die beiden 30 punten scoorden; na de shoot-out vraag “Wie wordt ook wel de vliegende tandarts genoemd” werd Henny met zijn antwoord “Gerrit Wolsink” tot winnaar uitgeroepen. Hij ontving een mooie horecabon te besteden bij een van de Lochemse restaurants. De tweede prijs, een doos chocolade van bakkerij Wijnand uit Laren ging naar Ad.

Het was een leuke, gezellige middag. Dank aan Seher Boya, Astrid Lievestro en Lara Meijer van Stichting Welzijn Lochem en Loes en Gerrie van Stadshuus Lochem.

Op bovenstaande foto de Tafelberg in Zuid Afrika en een dessert waar de vrijwilligers vragen over kregen en het LochEmmertje wat is uitgereikt.