aanschaf riksja gerealiseerd met behulp van diverse sponsoren

De (electrische) riksja is aangeschaft met financiƫle hulp van diverse sponsoren en fondsen, en is een samenwerking van Het Stadshuus en LWC De Paaschberg. Vrijwilligers (piloten) nemen per keer twee kwetsbare of niet meer mobiele mensen mee voor een fietstocht in de prachtige Lochemse natuur. Tijdens de fietstocht luisteren we naar hun verhalen en geven hen tijd en zorg. De vrijwilligers die de riksja besturen zijn o.a. leden van de wielerclub, maar ook andere vrijwilligers van Het Stadshuus.

Begin juni hebben de vrijwilligers die de Riksja gaan besturen een uitgebreide instructie gekregen, hoe de riksja te besturen en het omgaan met de passagiers, zoals bv. het veilig in- en uit de riksja stappen.

De organisatie van deze fietstochten en de inschrijving zal vanuit Het Stadshuus gedaan worden.
Het eerste feestelijk ritje vindt plaats op 1 juli a.s. Daarna kan er voor een fietstocht ingeschreven worden.

Wilt u ook een mooie rit door de Lochemse natuur maken en behoort u tot, of kent u iemand uit bovengenoemde doelgroep, stuur dan een email naar riksja@stadshuuslochem.nl

De fietstocht is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Deze kan worden overgemaakt op de bankrekening van Het Stadshuus NL51 RABO 0304991872 o.v.v. Riksja project.

De aanschaf van de riksja is tot stand gekomen met behulp van Fonds 1819, Rabobank, Motrac Industries Zutphen, Participatiefonds Gemeente Lochem, Bakkerij ten Broeke, het Stadshuus en Goossens Tweewielers.