Nieuws van het Stadshuus – Een kijkje achter de schermen

Ondanks dat Het Stadshuus door de coronamaatregelen jammer genoeg gesloten is, zitten de vrijwilligers niet stil. De evenementencommissie heeft een jaarkalender samengesteld, waarin naast de bestaande activiteiten zoals het muziekcafé, sjoelen en Anneke’s Praothuus, ook mooie nieuwe activiteiten staan. Zoals bv. “Bewegen voor ouderen”, wat in januari van start zou gaan, maar uitgesteld moest worden.

.

Een tipje van de sluier opgelicht: Kamerconcerten in verschillende genres, een workshop toneelspelen, workshop mozaïek, reisverhalen, een kinderkledingbeurs. Kortom, als het weer mag, staat er van alles te gebeuren.

En, het team van Breek-de-Week kan niet wachten om weer lekkere maaltijden te bereiden en te serveren in Het Stadshuus.

.

In het najaar hopen we weer, wegens het succes van vorig jaar, een nieuwe expositie ‘Levende Namen’ te organiseren.

Dan, last but not least, een heel nieuw project. Met financiële hulp van Bakkerij ten Broeke, Goossens Tweewielers en diverse fondsen onderzoekt Het Stadshuus in samenwerking met LWC De Paaschbergde mogelijkheden om een (elektrische) riksja aan te schaffen. Vrijwilligers (piloten) nemen per keer twee kwetsbare of niet meer mobiele mensen mee voor een fietstocht in de prachtige Lochemse natuur. Tijdens de fietstocht luisteren we naar hun verhalen en geven hen tijd en zorg. De vrijwilligers die de riksja besturen zijn o.a. leden van de wielerclub, maar ook andere vrijwilligers zijn welkom. Elke vrijwilliger krijgt een uitgebreide instructie over hoe de riksja te besturen en het omgaan met de passagiers, zoals het veilig in- en uit de riksja stappen. De organisatie van deze fietstochten en de inschrijving zal vanuit Stadshuus gedaan worden. Houd dus onze website en social media in de gaten.

Wilt u een financiële bijdrage leveren aan dit project dan kunt u dit doen door een bedrag over te maken op de bankrekening van het Stadshuus NL51RABO0304991872 o.v.v. sponsoring Riksja project.

.