Tegenlicht Meetup Lochem Deltaplan en waterstof op 25 maart a.s.

Wat betekent waterstof voor de energietransitie?

Een nieuw element dient zich aan als versneller van de energietransitie: waterstof. Het lichtste gas dat we kennen heeft alle potentieel om dé centrale plek van duurzame energiedrager in de economie van morgen in te nemen. Het kan namelijk de overtollige energie van zonnepanelen en windturbines opslaan, om zo te voorzien in een continue energiestroom voor industrie en huishoudens. Kunnen we, als Nederland straks van het aardgas af gaat, het bestaande gasnet gebruiken voor groene waterstof? Waterstofproductie biedt nieuwe kansen voor Groningen en de eerste auto’s aangevoerd door waterstof rijden al rond. Wat moet er daadwerkelijk gebeuren om het potentieel van waterstof waar te maken? Is waterstof nu werkelijk de absolute weg voorwaarts of is er nood aan nuance? Wat is het potentieel van waterstof voor de energietransitie?
Onze gast deze avond is Rob van Hattum: regisseur VPRO Tegenlicht van deze documentaire.


Entree gratis (vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd). Maximaal 50 deelnemers. Reserveren is noodzakelijk via deze link.

Programma

19.30 – 19:50 uur: Inleiding door Rob van Hattum: regisseur documentaire Deltaplan Waterstof.
19:50 – 20:35 uur: samen documentaire VPRO Tegenlicht bekijken
20.35 – 21.00 pauze
21:00 – 22:00 uur: vragen en gesprek n.a.v. de documentaire o.l.v. Chris Kuypers, moderator.

Tegenlicht Meetup Lochem is een initiatief van Chris Kuypers, Gerthe Lamers en John Susebeek. Tweemaandelijks organiseren zij een meetup n.a.v. een documentaire die op VPRO Tegenlicht is vertoond.
Tegenlicht Meetup Lochem wordt ondersteund door: Lochem Energie, Cultureel Cafe Lochem, Eigenzinnig Lochem, KomPassie Lochem en de Gemeente Lochem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.