Foto expositie liliane fonds “de droom van sempeta” van 19 november t/m 19 december 2021

19 november t/m 19 december 2021 op de eerste verdieping van Stadshuus Lochem.

Sempeta uit Kenia heeft een droom: hij wil chirurg worden. Maar kun je dromen waarmaken als je in armoede opgroeit in een ontwikkelingsland én een handicap hebt? Het Liliane Fonds gelooft van wel. De foto-expositie ‘De droom van Sempeta’ laat zien hoe het Liliane Fonds kinderen met een handicap steunt bij het verwezenlijken van hun droom. De foto’s in deze expositie zijn gemaakt door Ronnie Dankelman, freelancefotograaf en medewerker van het Liliane Fonds. In Kenia trok hij drie dagen op met Sempeta, een krachtige jongen met veel inspiratie!  Op school wordt hij ‘de directeur’ genoemd.
Op school werkt Sempeta aan zijn toekomstdroom: chirurg worden. Maar dat hij naar school kan, is niet vanzelfsprekend. Want wereldwijd gaan negen van de tien kinderen met een handicap niet naar school. Deze kwetsbare groep blijft meestal thuis achter. Het Liliane Fonds wil dat alle kinderen welkom zijn op school, óók kinderen met een handicap, zodat ook zij de kans krijgen om hun toekomst­droom waar te maken.

Over het Liliane Fonds
Het Liliane Fonds draagt al veertig jaar bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook de armste kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. In samenwerking met lokale organisaties steunt het Liliane Fonds kinderen en jongeren met een handicap in dertig landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. ‘Samen kinderen sterker maken en hun omgeving toegankelijker’, dat is de missie van het Liliane Fonds. Jaarlijks worden tienduizenden (65.000 in 2020) kinderen in hun ontwikkeling gesteund.