november, 2021

This is a repeating event

01nov10:00Tentoonstelling Lions vredesposter wedstrijd 2021-2022Van 1 tot 12 november

Event Details

Van maandag 1 t/m vrijdag 12 november worden in Stadshuus Lochem 16 posters, gemaakt door leerlingen van acht basisscholen uit Lochem, Borculo en Ruurlo, tentoongesteld.

De tekeningen zijn gemaakt in het kader van de Peace Poster wedstrijd, een wereldwijd evenement georganiseerd door de Lions-organisatie.
De bedoeling is om het thema “vrede” bespreekbaar te maken onder de jeugd. Van tevoren is in de les aandacht gegeven aan dit thema.
Zo’n 150 kinderen tussen 11 en 13 jaar maakten een tekening van het motto van dit jaar “we zijn allemaal verbonden”.

Van elk van de acht deelnemende scholen zijn de twee beste posters geselecteerd om te worden tentoongesteld.
Een deskundige jury, bestaande uit lokale kunstenaars, heeft uit deze zestien posters de beste drie gekozen. Welke dat zijn is op dit moment alleen bekend bij de organisatie.

Op vrijdag 12 november om 16.30 uur zal Henk van Zeijts, wethouder van Jeugd en Cultuur van de gemeente Lochem ten overstaan van kinderen, leerkrachten, ouders, familie, Lionsleden en andere belangstellenden bekend maken wie de winnaars zijn van de 1e, 2e en 3e prijs en vervolgens de prijzen uitreiken. Dit vindt plaats in Het Stadshuus.
De winnaar van de 1e prijs dingt vervolgens mee naar de 1e prijs in het district en landelijk, en, wie weet, internationaal!

Time

(Monday) 10:00

X