september, 2021

22sep14:00Tentoonstelling Boereneenvoud n de AchterhoekTot 29 september open op di, woe, vrij, za van 14.00 - 17.00 uur, woensdag van 10.30 - 12.30 uur

Event Details

Van 3 juli t/m 29 september zijn de prachtige foto’s “Boereneenvoud in de Achterhoek” van Marijke Heuff (tuinfotografe) te bewonderen in de Molenzaal van Het Stadshuus.
Behalve foto’s zijn er ook tuinboeken met foto’s van Marijke Heuff en andere documentatie ter inzage. Stichting Oude Kinderboeken (StOK) laat (oude) kinderboeken zien met verhalen die zich afspelen in de Achterhoek of te maken hebben met het boerenleven.
Het Historisch Genootschap Lochem heeft een film ter beschikking gesteld, ‘Boerenzaak is goud waard’ en gaat over het boerenleven in Laren in de jaren 60 van de vorige eeuw. De film is als doorlopende voorstelling te zien tijdens de openingsuren van de expositie. Met dank aan respectievelijk het HGL en Expert Boeijink voor het ter beschikking stellen van de film en de afspeelapparatuur.

Rondom de expositie wordt ook een aantal activiteiten georganiseerd. Op 20 juli wordt er een lezing gegeven over de Achterhoekse streektaal door het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers. Aanvang 14.00 uur in Het Stadshuus.

Beide lezingen zijn zeer aan te bevelen, zeker voor wie een warm hart toedraagt aan het boerenleven en de Achterhoek!

Dan is er ook een voorstelling ‘Pleatspetear’, Fries voor boerderijgesprek. Ook Friesland kent natuurlijk het boerenleven; ook leuk om vanuit een andere hoek van het land te horen hoe het boerenleven ‘verhaald en gedicht’ wordt. Akke Brouwer is voordrachtskunstenaar en zij neemt u daarin op inspirerende wijze mee. De muziek is van Joke Groen. Zij speelt accordeon en piano en laat naast werken van bekende componisten ook eigen improvisaties horen. Deze voorstelling is op vrijdag 6 augustus om 20.00 uur.

Het Stadshuus kent ook haar eigen vaste, eigen activiteiten. Regelmatig zullen deze activiteiten ook een link leggen met de Achterhoek, het boerenleven. Muziek, streekgerechten, Anneke’s Praothuus en meer.

Kortom, er is weer veel te doen in Het Stadshuus, waarbij het Achterhoekse leven een prominente plaats inneemt!

Openingstijden expositie: di, woe, vr, za, 14.00-17.00 uur, wo 9.30-12.30 uur.

Entreekaartjes voor de voorstelling (€15,00) vanaf 3 juli te koop aan de balie van Het Stadshuus gedurende de openingstijden van de expositie.

Het Stadshuus houdt zich aan de actuele coronamaatregelen. Volg de aanwijzingen als u in Het Stadshuus komt .

Meer informatie: //elisabeth-heuff.nl/over-marijke-heuff-2/

Time

(Wednesday) 14:00

X