january, 2019

28jan19:3022:00Tegenlicht Meetup Lochem: Hoe duur is natuur?Hoe duur is natuur?

Event Details

We gaan beginnen! Na enkele maanden van voorbereiding gaan wij, Chris Kuypers, John Susebeek en Gerthe Lamers starten met het organiseren van Tegenlicht Meetups in de gemeente Lochem. Deze Meetups zijn niet gebonden aan een bepaalde locatie. In principe kunnen deze in alle kernen georganiseerd worden. We starten met een pilot van 3 keer in het Stadshuus in Lochem: 28 januari, 25 maart en 27 mei. Daarna kijken we hoe we verder gaan.

Het programma van een meetup houdt in: eerst samen bekijken van een documentaire van Tegenlicht, daarna onder leiding van een moderator met elkaar in gesprek n.a.v. de documentaire. Om een goed gesprek te kunnen houden is er plek voor maximaal 50 mensen.

Speciaal voor Tegenlicht Meetup Lochem is een Facebookpagina aangemaakt. Daar worden de evenementen op aangekondigd.  De pagina kun je vinden op Facebook bij Tegenlicht Meetup Lochem.

Iedereen die wil deelnemen moet zich  opgeven via www.eventbrite.nl. Dat kan rechtstreeks, maar ook via de Facebookpagina.  Klik daarvoor op de blauwe knop rechtsboven op de facebookpagina: Nu boeken.

Toegang is gratis. Vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

De eerste Tegenlicht Meetup Lochem wordt gehouden op maandag 28 januari om 19.30 uur in het Stadshuus.

Thema: Hoe duur is natuur?

De klassieke manier van natuurbehoud heeft gefaald. Hoe gaan we met boekhouding de natuur beschermen?Milieuactivisten hebben altijd al mensen proberen overtuigen om de natuur te beschermen via het aanspreken van de onderbuik. Maar filantropie alleen blijkt onvoldoende. Stemmen roepen op om de onzichtbare hand van de markt aan te wenden om de natuur te redden. De boom als investering, het milieu als rendement. Geld moet rollen, dus waarom ook niet voor natuurbehoud? Maar wat is de effectiviteit van deze aanpak? Kunnen we de natuur monetariseren? Of doet deze visie tekort aan de natuurlijke verhouding tussen mens en milieu? Tijdens deze Tegenlicht Meet Up onderzoeken we het kruispunt tussen economie en ecologie en wat dit ons kan leren over de toekomst van het natuurbehoud.

 

Programma Tegenlicht Meetup Lochem

19:30 uur Gezamenlijk bekijken van de documentaire: Hoe duur is natuur?
20:30 uur Kleine pauze
20:45 uur Start interactief gesprek n.a.v. de documentaire met moderator.
21:30 uur Einde programma en gezellig borrelen en nababbelen

Entree: gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

 

Tegenlicht Meetup Lochem is een initiatief van Chris Kuypers, Gerthe Lamers en John Susebeek.  Tweemaandelijks organiseren zij een meetup n.a.v. een documentaire die op VPRO Tegenlicht is vertoond.

Tegenlicht Meetup Lochem wordt ondersteund door: Lochem Energie, Cultureel Cafe Lochem, Eigenzinnig Lochem, KomPassie Lochem en de Gemeente Lochem.

Time

(Monday) 19:30 - 22:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X