In oktober: expositie 10 jaar Levende Namen

Eind oktober organiseert de Stichting Levende Namen jaarlijks een gedachtenisbijeenkomst op de Nieuwe Begraafplaats in Lochem. Nabestaanden gedenken hun overleden dierbaren tijdens een rondwandeling langs een met vele fakkels verlichte route. Bezoekers kunnen deelnemen aan, of stil staan bij meer dan twintig diverse kunstvormen en rouwrituelen. Deze rondgang over de mooie begraafplaats van Lochem draagt zo bij aan ieders unieke rouwproces.

In 2011 is deze bijeenkomst voor de eerste keer georganiseerd. Geïnspireerd op het concept ‘Allerzielen Alom’ van beeldend kunstenaar Ida van der Lee.

Om niet ongemerkt aan het 10-jarig jubileum voorbij te gaan, zal de Stichting Levende Namen in de maand oktober een expositie inrichten in het Stadshuus van Lochem. U ziet zo’n 40 foto’s die een impressie geven van 10 jaar Levende Namen. Diverse thema’s, zoals; de bezoekers, de vrijwilligers, de kunstvormen, de geschiedenis passeren de revue.

Wij hopen nog vele jaren deze vorm van SAMEN ONZE DIERBARE OVERLEDENEN GEDENKEN te kunnen organiseren. Dit omdat deze bijeenkomsten in een behoefte voorzien; na afloop van een bijeenkomst vernemen wij dat regelmatig van de bezoekers.

Ook dit jaar is het mogelijk om een rondgang over de Nieuwe Begraafplaats van Lochem te maken. Door de coronamaatregelen kan helaas geen gebruikelijke bijeenkomst plaatsvinden. Toch bieden wij de mogelijkheid om vanaf zondag 25 oktober tot eind november dagelijks een aangeduide route te lopen. Tijdens deze wandeling passeert u troostvolle gedichten. Wij hopen de deelnemers daarmee een mogelijkheid te bieden om op hun eigen manier in een andere omgeving hun dierbare naasten te gedenken, opdat hun namen worden herinnerd en LEVEND blijven!

Als u meer informatie wenst over onze Stichting of meer wilt weten van het verloop van de bijeenkomsten in de afgelopen jaren, bezoekt u dan onze website: www.levendenamen.nl

Wij hopen dat u veel genoegen beleeft aan de expositie en nodigen u van harte uit voor een rondgang op de begraafplaats vanaf 25 oktober a.s.

De expositie in het Stadshuus kan worden bezocht van 7 t/m 31 oktober 2020 (op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 – 17.00 uur) in de Molenzaal van het Stadshuus in Lochem.